A kevésbé ismert pezsgőmárkák palackja 500 forint alatt van, a márkásakért pár száz forinttal többet kell fizetni az áruházláncok jövő hét közepéig tartó akciói alapján - derül ki a Mindenár.hu válogatásából, amelyben egy nagyágyú is szerepet kapott. 

Az év végi ünnepek egyik fontos kelléke a pezsgő, amely több száz éves múltra tekint vissza. A legenda szerint a Champagne régióban található hautvilliers-i bencés apátság egyik szerzetese, Dom Perignon találta ki ezt a borfajtát, de tényszerű bizonyítékokkal ezt természetesen nem lehet alátámasztani – az ugyanakkor tény, hogy a szőlő nagy barátjaként ismert szerzetes sokat tett a pezsgőgyártás megalapozásáért.  


Epernay - az egyik pezsgőfalu Champagne-ban (Forrás: Wikipedia)

A pezsgő – franciául Champagne – innen terjedt el szerte a világon. Az egyik legrégebbi francia gyártó, az 1743-ban alapított Moët&Chandon méregdrága termékei például a Forma-1-es futamok díjátadásán köszönnek vissza. 

Bár a neves gyártó termékei iránti magyarországi kereslet a magas ár miatt korlátozott, a Mindenár.hu akciós válogatásában is szerepel az említett gyártó: a Tesco viszonylag alacsony áron, 10 499 forintért ad egy palackot. Ez az akciós kínálat legdrágább darabja, a többi pezsgőt ennek töredékéért lehet elhozni a boltokból. 

A kevésbé ismert márkák palackjai 500 forintnál olcsóbban kaphatóak a jövő hét közepéig. Az ismert magyar márkák közül a Törley 800 forint alatt kapható, ahogy a BB termékei is. Utóbbi cuvée-változatai pedig 900 forintba kerülnek. 

Ha tetszett ez a poszt, vagy aa többi bejegyzés, akkor kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon!

Korábbi bejegyzések (az adott posztban szereplő árinformációk az adott hétre - időszakra - vonatkoznak, azóta jellemzően nem érvényesek):

Mikor kerüljük el a boltokat?

Összecsaptak a csokik

Elbúcsúzott a drága liszt

A Penny betört a belvárosba

Figyelje a csokikat, a felét megspórolhatja!