Az alábbiakra oda kell figyelni.
- Bár vásárlóként nehéz ellenőrizni, de, ha sokszor járunk egy-egy gyrososnál, akkor a büfésnek sokszor kell kezet mosnia, mivel a gyrosnyárson lehetnek baktériumok.
- Nem véletlenül forgathatóak a gyrosnyársak: ahhoz, hogy minden oldalról jól átsüljön a hús, szükség van a pörgetésre.
- Ha nem sült eléggé át a hús, és ez látszik is, akkor menjünk tovább.
- Akkor is, ha a gyrosos nem a rendeléskor szeleteli le az adagunkba szánt húst. Ez azért fontos, mert így lehet kiküszöbölni, hogy a nyárson lévő nyers hús leve rácsöpögjön a már megsült, az adagukba szánt húsra. a Nyers hús leve ugyanis veszélyes lehet.
- Fontos szabály az is, hogy a büfésnek a megmaradt gyrost ki kellene dobnia. Ha azt látjuk, hogy nyitáskor mondjuk nyárson maradt húsból akarnak adni, akkor menjünk tovább.
- Ha gyrostálat kérünk, akkor a köretet melegen tartott fém tégelyekből ki szedni, a salátákat pedig hűtött, hidegen tartott pultból kérjük.
- Ha nem elég forró a gyros, kérjük meg őket, hogy melegítsék meg.
A poszt az élelmiszer-biztonsági hivatal (Nébih) összefoglalója alapján készült.