Cukrot 230 forint körül, mandarint és étolajat 300 alatt is találni az élelmiszerláncok heti kínálatában, egy kiló liszt pedig van - egységáron - 92 forintért.

A most induló Mindenár blog ezentúl minden héten többször jelentkezik poszttal, amelyekből kiderül, hogy az áruházláncok kínálata alapján mit hol érdemes megvásárolni. Emellett a vásárlással, mindennapi kiadásokkal kapcsolatos bejegyzésekkel jelentkezik a következőkben.

A héten az alapvető élelmiszerekből a cukrot az Aldiból és a Tescóból érdemes beszerezni, miután 230 forint körüli árat kínál a két lánc. Ez az ár meglehetősen alacsonynak tekinthető, hiszen a legfrissebb, októberi inflációs statisztika szerint tavaly november és idén október között több mint 280 forint volt. A másik fontos alapanyag, az étolaj a Sparban és a Tescóban is 300 alatt van, ami jóval - durván 200 forinttal - elmarad 12 havi országos átlagártól.

Kenyérben az Auchan 139 forintos kilós ára tűnik jó ajánlatnak. A Lidl többek között a káposztával szállt versenybe, a Pennyben pedig kétkilós lisztet adnak 183 forintért, ami kilónként alig több, mint 90 forint.

Ha a valaki mandarinra pályázik, kedvére válogathat az áruházak között, az Aldi, a Penny és a Spar, és a CBA Cent is lényegében ugyanannyiért adja a gyümölcs kilóját.