Néhány jó tanács, amelyek logikusak ugyan, de mégis érdemes összeszedni őket. 

- Csak tiszta kézzel, esetleg szalvétával vegyük át/fogjuk meg.

- Kizárólag forrón átadott vagy tálalt melegételt együnk meg. Másként:  a frissen készült, forrón tálalt étel biztonságos. Ha pedig hidegkajáról van szó, akkor az jöjjön a hűtőből. 

utcai étkezés büfé élelmiszer-biztonság

-Felejtsük el az előre szeletelt gyümölcsöt vagy gyümölcsből facsart levet nem ajánlatos venni. 

- A legrizikósabbak a tojásos, darált húsos vagy töltelékes ételek. 

- Ugyanacsak rizikósak a langyos helyen tárolt vagy esetleg nem kellően átsütött ételek. 

- Természetes, de, ha szokatlan ízű, inkább dobja a kukába. 

- Kerüljük el azokat a büféket, melyek láthatóan nem elég tiszták, azokat is, ahol rovarok, legyek vannak. A megfelelő büfékben a teljes kínálat és az árak is fel vannak tüntetve. (A poszthoz az élelmiszer-bizonsági hivatal - Nébih - összefoglalóját használtuk.)

Következő posztban eláruljuk, milyen a jó gyrosos. 

A Mindenár.hu Facebook-oldalát itt szeretheti.

Mindenár.hu-posztok az utóbbi napokból, hetekből:

Feketepontot kapott a zsírszegény tej

Hogyan használjuk a vajat? Egyszerűen csodát tesz a hússal

Hogyan válasszunk fagyizót?

Vaja olcsón vagy drágán? Háromszoros különbség az árakban

Legyél te is padlizsánszakértő!