Néhány jó tanács, amelyek logikusak ugyan, de mégis érdemes összeszedni őket.
- Csak tiszta kézzel, esetleg szalvétával vegyük át/fogjuk meg.
- Kizárólag forrón átadott vagy tálalt melegételt együnk meg. Másként: a frissen készült, forrón tálalt étel biztonságos. Ha pedig hidegkajáról van szó, akkor az jöjjön a hűtőből.
-Felejtsük el az előre szeletelt gyümölcsöt vagy gyümölcsből facsart levet nem ajánlatos venni.
- A legrizikósabbak a tojásos, darált húsos vagy töltelékes ételek.
- Ugyanacsak rizikósak a langyos helyen tárolt vagy esetleg nem kellően átsütött ételek.
- Természetes, de, ha szokatlan ízű, inkább dobja a kukába.
- Kerüljük el azokat a büféket, melyek láthatóan nem elég tiszták, azokat is, ahol rovarok, legyek vannak. A megfelelő büfékben a teljes kínálat és az árak is fel vannak tüntetve. (A poszthoz az élelmiszer-bizonsági hivatal - Nébih - összefoglalóját használtuk.)
Következő posztban eláruljuk, milyen a jó gyrosos.
A Mindenár.hu Facebook-oldalát itt szeretheti.
Mindenár.hu-posztok az utóbbi napokból, hetekből:
Feketepontot kapott a zsírszegény tej
Hogyan használjuk a vajat? Egyszerűen csodát tesz a hússal
Vaja olcsón vagy drágán? Háromszoros különbség az árakban
Legyél te is padlizsánszakértő!