Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hol érdemes vásárolni a héten?

A csütörtökön kezdődő héten a Mindenár megint összeállította az áruházláncok akciós kínálatán alapuló válogatását. Főszerepben a tejek, a tejfölök, és egy ritka szereplő a Mikulás jegyében. 

Ezen a héten az áruházláncok a 1,5%-os tejben gyakorlatilag döntetlent értek el. A Tescóban szombatig, a CBA Centekben pedig jövő szerdáig 169 forint az import tartós (UHT) tej literje. Ennél mindössze 6 forinttal kér többet a Spar a saját márkás UHT tejért.

Nem mindegy, hogy hol vásároljuk meg a hétvégi sütéshez, főzéshez a sertéslapockát. A Tescóban 1059 forintba kerül egy kiló, a Sparban 1090 forint kilója, a Lidl azonban előre csomagolt félkilós kiszerelést 700 forintért ad, azaz kilónként 300 forinttal magasabb áron. Tejfölök között is nagy a verseny. A Lidl a 12 százalékos nagypoharas (450 grammmos) tejfölt 169 forintért adja. A 20 százalékosok közül az Aldi 450 grammosat 229-ért, a Tesco a 330 grammos Magyar tejfölt 209-ért, a Mizo a szintén 330 grammosat 249-ért kínálja, a CBA Centben pedig az Abaúj 140 grammos terméke 79 forintba kerül. 

Í
Így szüretelik a földimogyorót (Forrás: Wikipedia) 

A heti akciók rendszeres szereplőjének számító margarinból többféle márka küzd a vásárlókért. Az egyik legismertebb márka, a Rama félkilós téglája szombatig a CBA-kból 369 forintért elhozható. A legnagyobb konkurens, a Vénusz negyedkilós kockája 189 forint az Aldiban, kilós áron tehát alig 20 forint a különbség. A Tesco a kevésbé ismert, Waja margarinnal szállt be a küzdelembe, amelyből 139 forint egy negyedkilós darab, vagyis a kilós ára 556 forint. Ez 200 forinttal elmarad az előbbiek kilós árától.

A Mikulásra való készülődés jegyében az év más időszakában az akciós kínálatokból mellőzött földimogyoró is megjelent a mostani kínálatban. A legjobb árat az Aldi és az Auchan szabta a földimogyorónak, kilónként 769 forintért adják, igaz, az Auchanban csak péntektől érvényes az ár. A Lidl pedig 790 forintot kér ennyi földimogyoróért.

 0
Tovább

Mit, hol vegyünk, mennyiért? Például étolajat 300 alatt

Cukrot 230 forint körül, mandarint és étolajat 300 alatt is találni az élelmiszerláncok heti kínálatában, egy kiló liszt pedig van - egységáron - 92 forintért.

A most induló Mindenár blog ezentúl minden héten többször jelentkezik poszttal, amelyekből kiderül, hogy az áruházláncok kínálata alapján mit hol érdemes megvásárolni. Emellett a vásárlással, mindennapi kiadásokkal kapcsolatos bejegyzésekkel jelentkezik a következőkben.

A héten az alapvető élelmiszerekből a cukrot az Aldiból és a Tescóból érdemes beszerezni, miután 230 forint körüli árat kínál a két lánc. Ez az ár meglehetősen alacsonynak tekinthető, hiszen a legfrissebb, októberi inflációs statisztika szerint tavaly november és idén október között több mint 280 forint volt. A másik fontos alapanyag, az étolaj a Sparban és a Tescóban is 300 alatt van, ami jóval - durván 200 forinttal - elmarad 12 havi országos átlagártól.

Kenyérben az Auchan 139 forintos kilós ára tűnik jó ajánlatnak. A Lidl többek között a káposztával szállt versenybe, a Pennyben pedig kétkilós lisztet adnak 183 forintért, ami kilónként alig több, mint 90 forint.

Ha a valaki mandarinra pályázik, kedvére válogathat az áruházak között, az Aldi, a Penny és a Spar, és a CBA Cent is lényegében ugyanannyiért adja a gyümölcs kilóját. 

 

 

 1
Tovább