Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Paradicsomcsatába kezdtek a boltláncok

Az áruházak akciós kínálatában most is főszerepet kaptak a zöldségek, gyümölcsök, és előkerült újra az étolaj, amelynek árát sikerült még lejjebb küldeni - derül ki a Mindenár.hu friss körképéből.  

Az utóbbi hetekben elvétve szerepelt étolaj a boltláncok akcióiban, ez a hét azonban fordulatot hozott, a boltláncok többsége ugyanis újból akciózik az egyik legalapvetőbb konyhai termékkel, mégpedig kedvező áron.  

Az étolaj elmúlt 12 havi országos átlagára közel 490 forint, a havi bontásból pdig kiderül, hogy az utóbbi 12 hónap során fokozatosan csökkent az ár: tavaly februárban 525 forint, augusztusban már 487, januárban pedig már 452 forint volt.

A Mindenár.hu adatai ezzel összhangban azt jelzik, hogy a boltok saját márkás olajai, valamint a kevésbé ismert márkák ára is lejjebb ereszkedett. Az elmúlt hónapokban utóbbiak esetében jellemzően 300 forint volt az ár, vagy az alatt néhány forinttal adták a boltláncok. Most már a legalacsonyabb ár 10-20 forinttal is e szint alatt van. A Coop budapesti régióban meghirdetett akciójában 279 forintba kerül egy liter étolaj,  CBA-ban 285 forint. Az Auchan és a Spar 295, illetve 299 forintos árat szabott. A Tesco ötliterese 1595 forint, azaz literenként 320 forint.

Az egyik legnépszerűbb márka,  Vénusz étolaj a mostani aciós héten 399 forint a Reálban, az elmúlt hónapokban jellemzően ennyi vagy 10-20 forinttal magasabb volt a kedvezményes ár. A nem akciós ár azonban nem ritkán 450-500 forintot is elérte.

Paradicsomharc

Az étolaj mellett a boltláncok a paradicsommal is csatáznak. A sima paradicsom kilója az Auchanban 313 forint, a Lidl pedig 349 forintért kínálja. Ez jóval elmarad a 12 havi közel 500 forintos országos átlagártól, a tavaly februári 667 forintos átlagnak pedig a fele, s alig marad el nyári szezonban jellemző 300 forint alatti ártól. 

A gyümölcsök sem maradtak ki a szórásból. A Tescóban a mandarin kilója 300, a Sparban a narancsé 200 forint alatt van, a félkilós citrom a Pennyben 319 forint, de a Lidl negyedkilós epre is kedvezőnek mondható. Ananász is szerepel a mezőnyben,  Spar csütörtöktől 369 forintért adja, a Tesco viszont szombattól 325 forintért akciózik vele. 

Ha tetszett ez a poszt, vagy a többi bejegyzés, akkor kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon!

Korábbi bejegyzések (az adott posztban szereplő árinformációk az adott hétre - időszakra - vonatkoznak, azóta jellemzően nem érvényesek):

Melyik tej üres? - tejiránytű a vásárláshoz

Felsorakoztak a tejfölök - spórolni is lehet velük

A boltláncok rangsora: mennyi bevétel termel egy dolgozó?

Mikor kerüljük el a boltokat?


 0
Tovább

Búcsút intett a drága liszt

A Mindenár.hu felmérései szerint a háztartásokban leginkább használt liszt stabilan 100 forint körül kapható a legnagyobb élelmiszerláncokban, az akciós termékek pedig rendre 90 alatt vannak.

A KSH szerdán közölte a legfrissebb inflációs adatokat, amely szerint a finomliszt átlagára novemberben 146 forint volt. Ez azonban csak az országos átlag, a Mindenár.hu elmúlt hetekben történt árfelmérései szerint ennél jóval olcsóbban beszerezhető a termék.

A nem akciós árak inkább 100-150 forint körül szóródnak márkától függően, ugyanakkor hetek óta a legnagyobb élelmiszerláncok egyike biztosan tesz az akciós kínálatába lisztet, ezek pedig elmaradnak a 146 forintos átlagártól.

 1
Tovább

Hol vegyünk csirkemellet, sertéscombot és pisztrángot?

Az áruházak akciós kínálatában most is jelentős eltérések lehetnek a húsok között. A csirkemellfilénél például 15 százalékos lehet a differencia.

A szaloncukor után a Mindenár a húsakciók között válogatott. Az összeállítás szerint az áruházak ajánlatai között jelentős különbségek adódhatnak.

 3
Tovább

Hol érdemes szaloncukrot venni?

A szaloncukor kilóját az akciós kínálatok szerint a héten a legolcsóbban 750-770 forintért lehet megvenni, a márkás szaloncukrok ára azonban jóval magasabb.

Az egyik legnépszerűbb karácsonyi termék, a szaloncukor egyelőre nem mindegyik lánc heti akciós ajánlatában jelent meg, de azért találni kedvező ajánlatot.

 0
Tovább

Figyelje a csokikat, a felét megspórolhatja!

Mikulás-csomagokba kerülő táblás és szeletes csokik az egyik leginkább változó árú termékek közé tartoznak. A márkás táblás csokik akció nélkül 300 forint körüli áron vagy, annál drágábban kaphatóak, de sokszor akcióznak velük, olyankor 50-130 forinttal is olcsóbbak lesznek - derül ki a Mindenár.hu adataiból. A héten egyébként több márkás táblás csoki 200 alatt kapható, az egyik prémium kategóriába sorolt csoki pedig a megszokottnál jóval olcsóbb.

A csokinak tulajdonképpen mindig szezonja van, de a december a Mikulás és a karácsony miatt különösen fontos hónap, így a kérdéses termékek ára is a középpontba kerül. A Mindenár hőnapok óta figyeli a csokoládék bolti árát, és kijelenthető, hogy az egyik legváltozékonyabb termékről van szó.

 4
Tovább