A csütörtökön kezdődő héten a Mindenár megint összeállította az áruházláncok akciós kínálatán alapuló válogatását. Főszerepben a tejek, a tejfölök, és egy ritka szereplő a Mikulás jegyében. 

Ezen a héten az áruházláncok a 1,5%-os tejben gyakorlatilag döntetlent értek el. A Tescóban szombatig, a CBA Centekben pedig jövő szerdáig 169 forint az import tartós (UHT) tej literje. Ennél mindössze 6 forinttal kér többet a Spar a saját márkás UHT tejért.

Nem mindegy, hogy hol vásároljuk meg a hétvégi sütéshez, főzéshez a sertéslapockát. A Tescóban 1059 forintba kerül egy kiló, a Sparban 1090 forint kilója, a Lidl azonban előre csomagolt félkilós kiszerelést 700 forintért ad, azaz kilónként 300 forinttal magasabb áron. Tejfölök között is nagy a verseny. A Lidl a 12 százalékos nagypoharas (450 grammmos) tejfölt 169 forintért adja. A 20 százalékosok közül az Aldi 450 grammosat 229-ért, a Tesco a 330 grammos Magyar tejfölt 209-ért, a Mizo a szintén 330 grammosat 249-ért kínálja, a CBA Centben pedig az Abaúj 140 grammos terméke 79 forintba kerül. 

Í
Így szüretelik a földimogyorót (Forrás: Wikipedia) 

A heti akciók rendszeres szereplőjének számító margarinból többféle márka küzd a vásárlókért. Az egyik legismertebb márka, a Rama félkilós téglája szombatig a CBA-kból 369 forintért elhozható. A legnagyobb konkurens, a Vénusz negyedkilós kockája 189 forint az Aldiban, kilós áron tehát alig 20 forint a különbség. A Tesco a kevésbé ismert, Waja margarinnal szállt be a küzdelembe, amelyből 139 forint egy negyedkilós darab, vagyis a kilós ára 556 forint. Ez 200 forinttal elmarad az előbbiek kilós árától.

A Mikulásra való készülődés jegyében az év más időszakában az akciós kínálatokból mellőzött földimogyoró is megjelent a mostani kínálatban. A legjobb árat az Aldi és az Auchan szabta a földimogyorónak, kilónként 769 forintért adják, igaz, az Auchanban csak péntektől érvényes az ár. A Lidl pedig 790 forintot kér ennyi földimogyoróért.