Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így derítheti ki, melyik a gagyi csoki

Vannak a csokik, és az annak látszó, növényi zsiradékból mixelt termékek. Utóbbiakkal óvatosan kell bánni. Egy egyszerű módszerrel mindenki megtudhatja, hogy valódi csokival van-e dolga, de érdemes elolvasni az csomagoláson lévő feliratot is.

A boltok polcain vannak növényi zsiradékkal készült csokiféleségek, ezek sokszor olcsóbbak, de több szempontból is óvatosan kell kezelni őket. Az édesipart leginkább az igénytelen, olcsóbb termékek iránti kereslet mozdította el a silány alapanyagok használata irányába.

A keményített növényi zsiradékkal készített termékek "csokoládés" része, azaz a bevonómassza olvadékonyabb, "szappanosabb" érzést kelt.

Nem csoki (hidrogénezett zsiradékból készült) - Fotó: Buksza, Csernátony Csaba


Csoki (kakaóvajjal készült) - Fotó: Buksza, Csernátony Csaba

 2
Tovább

Hova menjünk desszertért?

A szombati nőnap alkalmából a Mindenár.hu a héten a virágokból és a desszertekből válogatott. Érdemes körülnézni, mert komoly különbségek adódhatnak. 

A boltláncok készültek: nagy a választékban tettek az akciós kínálatba édességeket, ám az árakban vannak komolyabb különbségek. 

Grammok, forintok

Ott van mindjárt a márkás csokik táborából a Merci. Különböző kiszerelésben kaphatóak, ezért a kilóra vetített ár alapján lehet rangsorolni.

Az Interspar 1799 forintért adja a 400 grammos verziót, a 250 grammos doboz az Auchanban 949, a Tescóban szombatig 999 forint, míg a 200 grammos az Aldiban 649 forint. A kilós egységár alapján a következő a sorrend: az Aldi 3245 forintra jön ki, ez a legkedvezőbb, míg a többieknél az egységár 3796-4448 forint. 

Az ismert márkás termékek közé tartozik a Raffaello is, amelyből a 150 grammos dobozt a Interspar 599 forintért adja, ugyanezért a Tesco szombatig 649 forintot, a Reál pedig 699 forintot kér. Így a kilós ár közel 4000 forinttól 4700 forintig terjed. 

A diszkontok többek között pralinékkal jöttek ki nőnapra. A Pennyben 160 grammos dessszertet 319 forintért, a Lidlben negyedkilós belga pralinét 549 forintért lehet kapni, az Aldi trüffelpralinéjából pedig 699 forintba kerül 200 gramm. 

Ha tetszett a poszt, és érdekli a bolti árak alakulása, akkor kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon!

Korábbi bejegyzések (az adott posztban szereplő árinformációk az adott hétre - időszakra - vonatkoznak, azóta jellemzően nem érvényesek):

Melyik tej üres? - tejiránytű a vásárláshoz

Felsorakoztak a tejfölök - spórolni is lehet velük

A boltláncok rangsora: mennyi bevétel termel egy dolgozó?

Mikor kerüljük el a boltokat?

 0
Tovább

Legfrissebb bejegyzések