Az áruházláncokban 500 forintról indul a tejföl kilós ára, de azért érdemes körülnézni, mert azonos gyártó termékei között is lehet jelentős különbség - derül ki a Mindenár.hu tejfölválogatásából. 

"A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín" - így htározza meg a Magyar Élelmiszerkönyv az egyik kedvelt tejterméket, a tejfölt. 

A KSH adatai szerint egy év alatt tejfölre, joghurtra és kefírre fejenként összesen átlagosan 6300 forintos költöttünk tavalyelőtt, ez pedig az ötöde annak, amit tejre és tejtermékekre, sajtra és tojásra összeesen költött egy ember 2012-ben.

A Mindenár.hu friss összeeállításában most a tejföl és a másik kedvelt termék, a túró áll. A tejfölből a különböző áruházak különböző márkákkal akcióznak, ám akad olyan termék, amely bár más csomgaolásban van, ugyanaz a gyártója. Ilyen például az Auchanban csütörtök estig akciós vödrös Magyar tejföl, amelyért 549 forintot kell adni (kilós ár 645 forint), miközben a Tescóban most csütörtöktől jövő szerdáig a másik csomagolású, ugyanúgy 20 százalékos zsírtartalmú 850 grammos szintén Magyar tejföl csak 449 forint (kilós ár 528 forint). (Ez persze nem jelenti feltétlenül azt, hogy teljesen azonos termékről van szó, de a gyártó ugyanaz a cég.)

Az akciós tejfölök ára egyébként 500-650 forint között szóródik, túrók esetében a kilós ár 800-920 forint között mozog. A laktózmentes tejföl és túró is megtalálható a kínálatban, ám ezek drágábbak, a tejföl kilós ára 800, a túróé 1400 forint. 

Ha tetszett ez a poszt, vagy a többi bejegyzés, akkor kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon!

Korábbi bejegyzések (az adott posztban szereplő árinformációk az adott hétre - időszakra - vonatkoznak, azóta jellemzően nem érvényesek):

A boltláncok rangsora: mennyi bevétel termel egy dolgozó?

Mikor kerüljük el a boltokat?

Összecsaptak a csokik

Elbúcsúzott a drága liszt

A Penny betört a belvárosba

Figyelje a csokikat, a felét megspórolhatja!