A három nagy diszkontlánc közül eddig csak az Aldi és a Lidlnek volt  egysége a Nagykörúton belül, a jelek szerint azonban a Penny is beszáll a versenybe. 

Penny Market nyílik a József körút és a Krúdy Gyula  utca sarkán, egy korábbi játékterem helyén. 

Forrás: Mindenár.hu
Ez lesz a bejárat, a kép bal oldalán a szomszédos élelmiszerüzlet neonja világít

Bár hivatalosan nincs megerősítve az információ, a jelek egyértelműek. Egyrészt a kerület honlapján található egy műszaki leírás a bolt kialakításáról, valamint az egyik kirakatüvegről leszakadt a takarófólia, és a benti, egyelőre becsomagolt bolti bútorokon, berendezéseken lévő matricákról látszik, hogy Penny nyit boltot. (Mindenár hétfőn reggel e-mailben érdeklődött a Penny Marketnél, hogy valóban az üzletlánc nyit-e boltot a kérdéses helyen, amint megérkezik a válasz, frissítjük a cikket.) A bolt kialakítása gyorsan halad, így elképzelhető, hogy még karácsony előtt megnyílik az üzlet, amely várhatóan hétfőtől vasárnapig reggel 7-től 22 óriáig lesz nyitva. Már a bútorok is megérkeztek - a matricákon látszik, hogy a Penny a megrendelő

A Penny lépése logikus, mivel legnagyobb vetélytársai, a Lidl és az Aldi már megvetette a lábukat a tágan értelmezett belvárosban, vagyis a Nagykörút és a Duna közötti területen. A Lidl a Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugatinál, az Aldi pedig az V kerületi - a Parlamenthez közel lévő - Báthory utcában nyitott boltot. A Nagykörúton kívül, de attól néhány utcányira is több boltot nyitott a Lidl és az Aldi, most pedig a Penny is beállt a sorba. 

Fordulat

Pedig a diszkontláncok korábban elsősorban a külvárosban terjeszkedtek, de több oka van, hogy Budapest belső kerületei felé fordultak. Feltehetően a plázastop néven ismert szabályozás miatt.

A kormány ugyanis minisztréiumi engedélyhez kötötte az új egységek nyitását, és piaci pletykák szerint a szabályozás azonban részben a tőkeerős diszkontok terjeszkedését kívánta megakadályozni. A diszontok az engedélyeztetéssel járó macera helyett inkább meglévő ingatlanokat vettek célba, azokra ugyanis nem vonatkozik a plázastop.

A Penny lépésével tovább fokozódik a vásárlókért folytatott verseny a belvárosban: a diszkontlánc megjelenése az új egység közvetlen szomszédságában lévő G-Rbobynak jelenti legnagyobb kihívást, de néhány sarokra lévő CBA- vagy Spar-egységeknek, illetve az egy-két megállónyira lévő Mátyás téri Tescónak, a Teleki téri Lidlnek, Tűzoltó utcai és Rákóczi úti Aldinak is konkurenciát jelenthet.