A gyógyításban egyre nagyobb sláger a növényi készítmény, de előfordul, hogy a mellékhatásokat nem tudják az érintettek. 

A Clinics and Research in Hepatology and Gastroenterology című tudományos folyóiratban belga kutatók egy bizarr esetről számolnak be. Egy étrend-kiegészítő toxikus hepatitiszhez vezetett. Az Élelmiszerbiztonsági Szemelvények esetről számolnak be. Egy 77 éves férfit vittek be a kórházba sárgasággal és májkárosodásra utaló laboratóriumi leletekkel. Mielőtt kórházba került, a beteg a magas vérzsírértékei miatt egy vörösrizs-élesztőt és zöldtea-kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítőt fogyasztott. Azonban a tudomány számára ismert, hogy mindkét összetevőnek májkárosító hatása van. Az orvosok vizsgálata nyomán kiderült, az étrendkiegészítő okozta a megbetegedést. Miután nem evett belőle többet, a májfunkciói normalizálódtak. 

A szakemberek szerint a történet azért fontos, mert a gyógyszerek természetes növényi hatóanyagokat tartalmazó alternatívái nem tekinthető ártalmatlan, mellékhatásoktól mentes készítményeknek.