Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Íme a boltláncok rangsora - egy dolgozóra jutó bevétel alapján

A Mindenár.hu összevetette a boltláncokat az egy dolgozóra jutó árbevétel alapján. A német kézben lévő diszkontláncok vezetik a rangsort.
Minden évben megjelenik a magyarországi áruházláncok árbevétel alapján elkészített rangsora, amelynek élén a Tesco áll. A Mindenár.hu azonban megvizsgálta az egy dolgozóra jutó árbevételt, és így teljesen átalakul a sorrend. (A felmérésben nem szerepelnek a franchise-alapon működő magyar láncok, mint a CBA, Reál, vagy a Coop, és azt is hozzá kell tenni, hogy a Spar szerepel az össszevetésben, de neki is vannak franchise-partnerei.)
 2
Tovább

Hússal csábítanak

Széles húskínálattal nyitották az évet a boltok: egy csomó sertésféle mellett az is talál kedvező árú terméket, aki nem akar a nyers hús előkészítésével vacakolni - derül ki a Mindenár.hu friss válogatásából.

Sokféle húst adnak akciósan a boltláncok az új év első hetében. Sertéslapocka 840-1100 forintért kapható a Tescóban és az Auchanban. Sertéstarja kilója is ezer alatt elérhető, ahogy darált hús is van ezernél olcsóbban. A csirkecomb kilós ára pedig 700 alatt mozog.

A boltok azokra is gondoltak, akik nem szeretnek a nyers hússal vacakolni: fagyasztott rántott csirke 950-1300 forintért lehet kapni súlytól, márkától, boltlánctól függően.

A Mindenár.hu heti válogatásából kiderül az is, hogy a múlt év utolsó heteiben majdnem mindig volt 100 forintnál olcsóbb akciós liszt, ám az év első heti akciós termékei között csak 100 forintnál drágább lisztek szerepelnek.

Ha tetszett a poszt, kövesse a Mindenárat a Facebookon: facebook.com/mindenar


 0
Tovább

Mikor kerüljük el a boltokat?

Például, ha idegesek vagy éhesek vagyunk. Ilyen állapotban ugyanis könnyen lehet, hogy elköltünk egy rakás pénzt teljesen felesleges dolgokra. A Mindenar.hu pontokba szedte, hogyan kerüljük el a pazarlást.

Mindenkivel előfordulhat, hogy olyan cikket vásárol, amelyre valójában semmi szüksége - legyen szó olcsóbb dolgokról, csokiszeletről, üdítőről, zokniról, vagy éppen drágább elektronikai termékekről, mobiltelefonról, egyéb háztartási eszközről.

Különösen igaz ez a karácsonyi bevásárlókörutak esetében, ezért a Mindenár.hu a személyi pénzügyekkel foglalkozó, takarékoskodási tanácsokat nyújtó amerikai Wisebread tanácsait kiegészítve pontokba szedte, hogyan küzdjünk az impuluzusváslárlás ellen.

Bár első látásra triviális tanácsoknak tűnnek, érdemes megfogadni ezeket, ha nem akarunk felesleges dolgokra költeni.

 1
Tovább

Hol érdemes szaloncukrot venni?

A szaloncukor kilóját az akciós kínálatok szerint a héten a legolcsóbban 750-770 forintért lehet megvenni, a márkás szaloncukrok ára azonban jóval magasabb.

Az egyik legnépszerűbb karácsonyi termék, a szaloncukor egyelőre nem mindegyik lánc heti akciós ajánlatában jelent meg, de azért találni kedvező ajánlatot.

 0
Tovább

Figyelje a csokikat, a felét megspórolhatja!

Mikulás-csomagokba kerülő táblás és szeletes csokik az egyik leginkább változó árú termékek közé tartoznak. A márkás táblás csokik akció nélkül 300 forint körüli áron vagy, annál drágábban kaphatóak, de sokszor akcióznak velük, olyankor 50-130 forinttal is olcsóbbak lesznek - derül ki a Mindenár.hu adataiból. A héten egyébként több márkás táblás csoki 200 alatt kapható, az egyik prémium kategóriába sorolt csoki pedig a megszokottnál jóval olcsóbb.

A csokinak tulajdonképpen mindig szezonja van, de a december a Mikulás és a karácsony miatt különösen fontos hónap, így a kérdéses termékek ára is a középpontba kerül. A Mindenár hőnapok óta figyeli a csokoládék bolti árát, és kijelenthető, hogy az egyik legváltozékonyabb termékről van szó.

 4
Tovább