Tekintélyes kenyérválasztékkal csábítják a vásárlókat a boltlláncok. Az árak 140 forintról indulnak , de van 300-400 forintos kilós kenyér, a háromkilós pedig 700 forintért - derül ki a Mindenár.hu válogatásából.

A kenyér egy fontos termék, közhely, de igaz. Többek között azért, mert sok vásárló az alapján választ áruházat, hogy hol mennyibe kerül.

Tudják ezt a boltláncok is, ezért az akciós listájukban legtöbbször szerepel valamilyen kenyérféle. Az utóbbi időben egyre többször nem csak a legolcsóbb, jellemzően 200 forint alatti árkategóriába tesznek versenyzőket, hanem a drágább, egészségesebbnek tartott kenyerekkel is próbálkoznak. Utóbbiak a legkülönbözőbb neveken szerepelnek: wellness kenyér, teljes kiőrlésű, light cipó stb.

A héten is óriási a választék, és az árak meglehetősen széles skálán mozognak. Az árak 140 forintról indulnak: a Tescóban ennyibe kerül a félbarna kenyér kilója, az Auchanban a "Házi jellegű kenyér" pedig 159 forint. A Sparban fehér kenyérből 199 forintért lehet egy kilót elhozni, a CBA Centekre és Prímákra vonatkozó akció újság szerint ezekben az egységekben pedig 229 forint a fehér kenyér.

A spécibb kenyerek közé sorolható többek között a Spar félkilós wellness néven futó kenyere, amely 169 forint (kilós ár: 338 forint), a Pennyben a hasonló nevű (wellnes rozskenyér) - de előbbivel nem azonos - termék 239 forint. Az Aldiban a Pécsváradi nevű félkilós kenyér 199 (kilós ár: 398) forint. A kínálatot színesíti többek között a Spar kilós parasztkenyere 359 forintért, valamint az Auchan 3 háromkilós kovászos kenyere, amely 699 forint(kilós ár: 233).

Ha tetszett a poszt, és érdekli a bolti árak alakulása, akkor kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon!

Korábbi bejegyzések (az adott posztban szereplő árinformációk az adott hétre - időszakra - vonatkoznak, azóta jellemzően nem érvényesek):

Melyik tej üres? - tejiránytű a vásárláshoz

Felsorakoztak a tejfölök - spórolni is lehet velük

A boltláncok rangsora: mennyi bevétel termel egy dolgozó?

Mikor kerüljük el a boltokat?