Érdemes körülnézni, mert nagyok a különbségek. 

Az egyik legnépszerűbb termék Magyarországon a Túró Rudi, amelyből a legismertebb márka (Pöttyös) rendre felbukkan az áruházak akciójában, ahogy erről már korábban már több alaklommal is írtunk. 

Túró Rudi árkörkép Mindenár.hu

Ezen a héten is számottevőek a különbségek Rudi-fronton. Mivel eltérőek a kiszerelések (1 darab, 6 darab, 10 darab), ezért most is a kilós ár a mérvadó. Ezt nézve az Aldi adja a legolcsóbban a Túró Rudit, a 6 darab 30 grammos Rudit 399 forintért kínálja a boltlánc, ami valamilvel több mint 2,2 ezer forintos kilós árnak felel meg. Ez kedvező árnak mondható, bár volt ennél olcsóbb is, a Pöttyös Rudinál a 2 ezer forint alatti kilós ár a legjobb, de arra ritkán van példa. 

Az Aldi után a Príma következik, ahol az 5 darab 51 grammos (óriásnak nevezett) Rudi 629 forint, így a kilós ár közel 2,5 ezer forint. Ma a Lidl jön, ott szintén közel 2,5 ezres kilós áron megy a Rudi, a kiszerelés ugyanaz, mint az Aldinál (6x30gramm). A Sparban és a Tescóban pontosan megegyezik a kilós ár: 2663 forint. A Spar egyébként 10 darab 30 grammos Rudit ad, a Tesco pedig 1 darab 30 gramosat 79 forintért. A Prímában nem cak a már említett 5x51 grammos csomag akciós, hanem a 6x30 grammos is, ám utóbbi 519 forint, ami 2883 forintos kilós ára jelent. Ennél a kiszerelésnél maradva az is látszik, hogy az Aldiban 399, a Lidlben 449, a Prímában pedig 519 forintba került ugyanaz a termék, tehát a Prímában 30 százalékkal drágább. 

A Rudi-versenyben még szerepel a Penny saját márkás terméke, 5 darab 30 grammos Rudit ad a boltlánc139 forintért, ami ezer forint alatti (927 forintos) kilós árat jelent.

A Mindenár.hu Facebook-oldalát itt szeretheti.

Mindenár.hu-posztok az utóbbi napokból, hetekből:

Feketepontot kapott a zsírszegény tej

Hogyan használjuk a vajat? Egyszerűen csodát tesz a hússal

Hogyan válasszunk fagyizót?

Vaja olcsón vagy drágán? Háromszoros különbség az árakban

Legyél te is padlizsánszakértő!