Egy hónappal ezelőtt még volt a boltláncok kínálatában viszonylag olcsón, 2 ezer forintos kilós áron Pöttyös Túró Rudi, most azonban 2140 forintról indulnak az árak. 

A boltláncok akcióinak szinte állandó szereplője a Pöttyös Túró Rudi, az árak azonban változékonyak. A Mindenár.hu egy hónapja írt arról, hogy 20 százalék eltérés is lehet a kilós egységár alapján. Az akkori kínálatban 1,99 - 2,5 ezer forint között volt a kilós ár, mára azonban feljebb mentek az árak. 

A heti akciós kínálatban a legalacsonyabb kilós ár az 51 grammos Rudinál jön ki, a Tescóban és a Reálban is 109 forint, így egy kiló 2137 forint. 

Sokszor a több darabból álló csomagoknál lejjebb megy az egységár, ám ez a logika most megdől. A Lidlben kapható 6 darab 30 grammos Túró Rudiból álló csomag 429 forint, ami 2380 forintos egységárat jelent.

Forrás: Mindenár.hu

A Tescóban ugyanez 479 forint, a tízdarabos pedig 799 forint, mindkettő kilonként 2660 forintra jön ki.  Egy hónapja a legolcsóbb 8 darab 30 grammos Rudiból álló szett került 449 forintba.

A Pennyben a szintén 30 grammos Retró Rudi darabja 79 forint, kilónként 2633 forint, a Coopokban pedig a sima 30 grammos Rudi darabja 85 forint, ami 2800 forint feletti kilós árnak felel meg. 

Ha tetszett a poszt, és érdekli a bolti árak alakulása, akkor kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon!

Korábbi bejegyzések (az adott posztban szereplő árinformációk az adott hétre - időszakra - vonatkoznak, azóta jellemzően nem érvényesek):

Melyik tej üres? - tejiránytű a vásárláshoz

Felsorakoztak a tejfölök - spórolni is lehet velük

A boltláncok rangsora: mennyi bevétel termel egy dolgozó?

Mikor kerüljük el a boltokat?