Széles sávban mozog a legismertebb márkájú Túró Rudik és a hozzá hasonló túródesszertek ára. Kilóra vetítve bő félezer forint különbség van az azonos gyártó termékei között, a saját márkás termékek jóval olcsóbbak. 

Az idén évfordulóhoz érkezett a Pöttyös Rudi, amelyet tavaly a legkedveltebb magyar márkának választottak a magyarok a Gfk Piackutató és a Superbrand felmérése szerint. A slágertermék története ugyanis 1954-ben, magyar szakemberek Szovjetunióban tett látogatásával kezdödött. (A nagyüzemi gyártás azonban csak jóval később, 1968-ban kezdődött.)


Forrás: Mindenár.hu

A Mindenár.hu az évforduló alkalmából, megvizsgálta, hogy mennyibe kerülnek a legismertebb Túró Rudi-márka termékei és a hozzá hasonló túródesszertek az áruházláncokban. 

Az áruházak többsége a legnépszerűbb márkával akciózik a jövő hét közepéig, ám különböző kiszerelések (1 darab 30-51 grammos, 6 vagy 10 darabos csomag stb) vannak a kínálatban 79-699 forintos áron, ezért a kilóra vetített ár a mérvadó az árösszehasonlításnál. A Túró Rudi kilós ára valamennyi helyen 2 ezer forint felett van, ami körülbelül megfelel a legnépszerűbb táblás csokik árának. 

Forrás: Mindenár.hu

Az Aldiban az 51 grammos szelet 109 forint, így a kilós ár 2137 forint, ez a jelenlegi akciós kínálatban a legolcsóbb. A Lidlben 2330, a Pennyben 2630, a Tescóban 2660 forintra jön ki egy kiló Pöttyös Rudi. Ez azért érdekes, mert elvileg, ha többet vesz az ember, akkor olcsóbbak szoktak lenni a cikkek, ám ez most nem így van. A CBA a gyártó másik termékével, a Guruval akciózik, ami nem ugyanaz, mint a Rudi, mindenesetre a kilós ára 2868 forint.

A legismertebb márka termékei az Auchan és a Spar akció kínálatából is hiányoznak, ugyanakkor ez a két lánc a saját termékét hirdeti. Előbbinél az 5 darabos csomag kilóra vetített ára 926, utóbbi pedig a szintén 5 darabos, de nagyobb tömegű szeleteket tartalmazó csomagot ad 1565 forintos kilós áron. 

Ha tetszett ez a poszt, vagy a többi bejegyzés, akkor kövesse a Mindenár.hu-t a Facebookon!

Korábbi bejegyzések (az adott posztban szereplő árinformációk az adott hétre - időszakra - vonatkoznak, azóta jellemzően nem érvényesek):

Felsorakoztak a tejfölök - spórolni is lehet velük

A boltláncok rangsora: mennyi bevétel termel egy dolgozó?

Mikor kerüljük el a boltokat?

Összecsaptak a csokik

Elbúcsúzott a drága liszt

A Penny betört a belvárosba

Figyelje a csokikat, a felét megspórolhatja!