Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mikor kerüljük el a boltokat?

Például, ha idegesek vagy éhesek vagyunk. Ilyen állapotban ugyanis könnyen lehet, hogy elköltünk egy rakás pénzt teljesen felesleges dolgokra. A Mindenar.hu pontokba szedte, hogyan kerüljük el a pazarlást.

Mindenkivel előfordulhat, hogy olyan cikket vásárol, amelyre valójában semmi szüksége - legyen szó olcsóbb dolgokról, csokiszeletről, üdítőről, zokniról, vagy éppen drágább elektronikai termékekről, mobiltelefonról, egyéb háztartási eszközről.

Különösen igaz ez a karácsonyi bevásárlókörutak esetében, ezért a Mindenár.hu a személyi pénzügyekkel foglalkozó, takarékoskodási tanácsokat nyújtó amerikai Wisebread tanácsait kiegészítve pontokba szedte, hogyan küzdjünk az impuluzusváslárlás ellen.

Bár első látásra triviális tanácsoknak tűnnek, érdemes megfogadni ezeket, ha nem akarunk felesleges dolgokra költeni.

 1
Tovább

Harcolnak a krumplival

Az egyik alapvető élelmiszer, a krumpli jelentősen drágult tavalyhoz képest, a piacokon minőségtől függően 90-300 forint körül van az ár, az áruházláncok pedig 110-140 forintért kínálják, ami elmarad az átlagos ártól. Mivel drágulás jöhet, ezért érdemes feltankolni.

A legfissebb adatok szerint a krumpli országos átlagára 164 forint volt novemberben, az elmúlt 12 havi átlag pedig 178 forint volt. Ezzel szemben tavaly novemberben még 133, egy évvel korábban pedig 88 forint körül mozgott az ár.

 0
Tovább

Megint összecsaptak a csokoládék

A Mindenár.hu ismét szemezgetett az áruházi akciókból, a 13 forintos kifli, a 140 forint alatti kenyér mellett a táblás csokik ismét összecsapnak.

A Mindenár már írt arról, hogy a táblás csokik ára meglehetősen széles sávban szóródik, ezen a héten ismét fókuszba kerültek. A karácsonyi szezonnak köszönhetően az ismnertebb márkák (Boci, Milka) táblái 200 forint alatt kaphatóak több áruházláncban (Tesco, Spar, Penny).

Bár szaloncukor minden áruházláncban kapható, jellemzően 900-1200 forintos kilós áron, országos akcióba azonban csak kevesen tették be, a Tesco a kimért szaloncukor kilóját 745 forintért kínálja, aki márkásat venne, az Auchanban talál 1599 forintért közel 40 dekás Milkát.

 0
Tovább

Búcsút intett a drága liszt

A Mindenár.hu felmérései szerint a háztartásokban leginkább használt liszt stabilan 100 forint körül kapható a legnagyobb élelmiszerláncokban, az akciós termékek pedig rendre 90 alatt vannak.

A KSH szerdán közölte a legfrissebb inflációs adatokat, amely szerint a finomliszt átlagára novemberben 146 forint volt. Ez azonban csak az országos átlag, a Mindenár.hu elmúlt hetekben történt árfelmérései szerint ennél jóval olcsóbban beszerezhető a termék.

A nem akciós árak inkább 100-150 forint körül szóródnak márkától függően, ugyanakkor hetek óta a legnagyobb élelmiszerláncok egyike biztosan tesz az akciós kínálatába lisztet, ezek pedig elmaradnak a 146 forintos átlagártól.

 1
Tovább

A Penny is betör a belvárosba

A három nagy diszkontlánc közül eddig csak az Aldi és a Lidlnek volt egysége a Nagykörúton belül, a jelek szerint azonban a Penny is beszáll a versenybe.

Penny Market nyílik a József körút és a Krúdy Gyula utca sarkán, egy korábbi játékterem helyén.

Forrás: Mindenár.hu
Ez lesz a bejárat, a kép bal oldalán a szomszédos élelmiszerüzlet neonja világít

Bár hivatalosan nincs megerősítve az információ, a jelek egyértelműek. Egyrészt a kerület honlapján található egy műszaki leírás a bolt kialakításáról, valamint az egyik kirakatüvegről leszakadt a takarófólia, és a benti, egyelőre becsomagolt bolti bútorokon, berendezéseken lévő matricákról látszik, hogy Penny nyit boltot. (Mindenár hétfőn reggel e-mailben érdeklődött a Penny Marketnél, hogy valóban az üzletlánc nyit-e boltot a kérdéses helyen, amint megérkezik a válasz, frissítjük a cikket.) A bolt kialakítása gyorsan halad, így elképzelhető, hogy még karácsony előtt megnyílik az üzlet, amely várhatóan hétfőtől vasárnapig reggel 7-től 22 óriáig lesz nyitva.

 0
Tovább