Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Boltzár: újabb rendhagyó vasárnap lesz

December 6-án ismét különleges vasárnap lesz a boltzár szempontjából. Rengeteg bolt nyitva lesz, ezek közül egy csomó térképre tettünk.

A március közepe előtti - azaz a boltzár nélküli - időszakban megszokott forgatókönyv lesz érvényben december 6-án vasárnap. A legtöbb bolt ugyanis az adventi vasárnapokon (november 29., december 6., december 13., december 20.) él a boltzárszabály adta lehetőséggel, azaz kivételesen nyitva tart ebben az időszakban.

Az alábbi térképen felsoroltunk több mint ezer boltot és több termelői piacot, amelyek nyitva lesznek december 6-án vasárnap.

Ha tetszett a cikk, akkor kövessen minket a Facebookon is!

 0
Tovább

Mennyi édesítőszert ihatnak a cukorbeteg gyerekek?

Életkortól függően 1-3 pohár édesítőszeres üdítőt fogyaszthatnak.

Belga kutatók friss kutatásukban azt vizsgálták, hogy a cukorbeteg gyerekek milyen mennyiségben fogyaszthatnak édesítőszeres termékeket. A különböző édesítőszereket (aceszulfám K, ciklamát és szteviol glikozid) a 4-6 éves gyerekek leginkább tejes italokkal, üdítőitalokkal és kenhető kenyérrevalókkal (például dzsemekkel, csokoládékrémekkel) fogyasztották el - idézi az Élelmiszerbiztonsági Szemelvények a Food Additives & Contaminants című tudományos folyóirat megjelenés alatt álló számában megjelenő cikket. A 7-12 éves gyermekek esetén a legnagyobb bevitel a tejes italokból és üdítőitalokból, míg a legidősebb - 13-18 éves - korosztályban az üdítőitalokból származott.

A belga kutatók azt ajánlják, hogy a 4-6 éves cukorbeteg gyerekek naponta maximum 1 pohár (1,5 deci) üdítőitalt, 1 pohár tejes italt és 3 szelet édesített krémmel/dzsemmel megkent kenyeret fogyaszthatnak, ugyanis ebben az esetben nem lépik át az édesítőszerre vonatkozó megengedhető napi beviteli értéket (ADI). A 7-12 éves gyermekek 2 pohár (3 deci) tejes ital és két pohár üdítőital a limit, míg a 13-18 évesek maximum 3 pohár (4,5 deci) üdítőt fogyaszthatnak.

 0
Tovább

Angyalföld kap egy új Aldit

Az Aldi most csütörtökön nyitja meg új egységét a XIII. kerületben.

Az Aldinak már több mint 100 boltja van országszerte a héten pedig újabb egységgel bővül a hálózat. A boltlánc Budapesten, a XIII. kerületben nyit újabb üzletet, mégpedig a Petneházy és a Teve utca sarkán, a Váci út közelében.

A XIII. kerületben eddig három üzlete volt az Aldinak, a december 3-án, azaz most csütörtökön megnyíló üzlet lesz a negyedik egység a kerületben.

A köveljövőben egyébként Sopronban is lesz új Aldi, az engedélyezéstől függően még az idén vagy a jövő év elején adják át az üzletet.

 0
Tovább

Bakancsokat rendelt vissza a Decathlon

A boltlánc szerint csekély az esélye, de el lehet esni az egyik ott forgalmazott bakanccsal. Ezért visszahívta ezeket a modelleket.

A Quechua (a Decathlon saját márkája) Forclaz 500 High néven futó banacsokról van szó. Több vásárló jelezte a cégnek, hogy majdnem elestek bennük, mert a bakancsok elszakadtak.

'Részletesen megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy a Forclaz 500 High cipőink egyes tételei egészen különleges helyzetben vevőink egyensúlyvesztését és elesését idézhetik elő. Új véljük, hogy az elesés előfordulásának valószínűsége 3 az 1000 esetből (vagyis 0,3%)" - közölte a Decathlon. Azok a cipők hibásak, amelyeknél a cipőfűzőhorog körül nincs varrás. Az alábbi képeken látszik, hogy melyik bakancs hibás, és melyik nem.

A cég azt kéri, hogy akik hibás bakancsot vásároltak, ne hordják azokat és vigyék vissza valamelyik Decathlon-egységbe. A boltlánc a hibár cipőket kicseréli vagy visszafizeti az árát.

 0
Tovább

El lehet felejteni a boltzárat

Március közepe óta nem látott vasárnap következik, ugyanis eltűnik a boltzár.

Egy csomó bolt, köztük egy rakás Spar, Tesco, CBA, Auchan, Aldi, Lidl nyitva lesz, mivel az üzeltláncok a karácsonyi időszakban használják ki azt a lehetőséget, hogy évente öt alkalommal a boltzár ellenére kinyithatnak.

A fenti térképre feltettünk egy csomó üzletet, amelyek várhatóan nyitva lesznek vasárnap. 

 0
Tovább